Geri
Dr. Fzt. Eylül Pınar KISA
Eğitmen
Dr. Fzt. Eylül Pınar Kısa 2016 yılında Yeditepe Üniversitesinden onur derecesiyle mezun olmuş Hasan Kalyoncu Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa da doktora eğitimini tamamlamıştır. Doktora çalışma alanı çocuk romatoloji ve omurga sağlığıdır. “Skolyozu olan romatizmalı çocuklarda yapılandırılmış 3 boyutlu egzersiz ve konvansiyonel egzersiz programının etkinliğinin karşılaştırılması” isimli doktora tezi alanda yüksek etki büyüklüğüne sahip dergide makale olarak yayınlanmıştır. Kısa’nın alanda editörlüğünü yaptığı kitapları ve çok sayıda yazarlıkları bulunmaktadır. Romatizmalı çocuklarda grup egzersizleri, okul çağı çocuklarında omurga taraması ile skolyozun erken tanılanması gibi konularda yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri, rehabilitasyon alanında çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Erasmus kapsamında doktora sonrası yurt dışında kliniklerde gözlemci araştırmacı olarak görev almıştır. Halen çalışmalarına devam etmektedir. Çok sayıda projesi ve makalesi bulunan Tarakcı’nın editörlüğünü üstlendiği kitapları ve patenti mevcuttur. Yenilikçi uygulamalar, sağlıkta dijital dönüşüm, rehabilitasyonda teknoloji alanlarında çalışmalarını sürdüren Tarakcı 2018 yılında Türkiye Bilimler Akademisi “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülüne ve 2020 Yılında ise “Yılın yenilikçi Sağlık Profesyoneli” ödülüne layık görüldü. Evli ve bir çocuk annesidir.
Prof. Dr. Ela TARAKCI
Eğitmen
1999 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden birincilik derecesiyle mezun oldu, 2002 yılında aynı üniversiteden uzmanlığını aldı. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Ergoterapi alanında doktorasını tamamladı. Rehabilitasyon biliminin birçok alanında çalışmaları bulunan Tarakcı 2014 yılında Doçent, 2020 yılında ise Profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Üniversitesinde Rektörlük Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminde Koordinatörlük, Fakültesinde yönetim kurulu ve fakülte kurulu üyeliği, bölümünde ise bölüm başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Çok sayıda projesi ve makalesi bulunan Tarakcı’nın editörlüğünü üstlendiği kitapları ve patenti mevcuttur. Yenilikçi uygulamalar, sağlıkta dijital dönüşüm, rehabilitasyonda teknoloji alanlarında çalışmalarını sürdüren Tarakcı 2018 yılında Türkiye Bilimler Akademisi “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülüne ve 2020 Yılında ise “Yılın yenilikçi Sağlık Profesyoneli” ödülüne layık görüldü. Evli ve bir çocuk annesidir.
Doç. Dr. Devrim TARAKCI
Eğitmen
Doç.Dr. Devrim Tarakcı 1977 yılında Sinop Gerze’de doğdu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda lisans derecesini aldı. 2002 yılında yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı. 1999-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2004 -2013 yılları arasında bir çok özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin kuruculuğunu ve fizyoterapi koordinatörlüğünü yaptı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Doktora eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında aynı fakültenin Ergoterapi bölümünün kuruculuğunu yaptı ve halen bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır.2020 yılında doçent olan Tarakcı, meslek hayatı boyunca pediatrik fizyoterapi ve ergoterapi, özel eğitim ve rehabilitasyon uygulamaları üzerinde çalıştı. 2008 yılında çalışmaya başladığı Nintendo Wii ile ilk Teknoterapi çalışmalarını yürüttü. Doktora tez konusu olarak seçtiği Serebral Palsi’li çocuklarda Video Bazlı Oyunlar ile Türkiye’de ilk çalışmaları yaptı ve yayınladı. Teknolojik rehabilitasyon çalışmalarını TÜBİTAK Projeleri ve bilimsel yayınları ile destekleyerek devam etmektedir. Pediatrik Rehabilitasyonda teknolojik çözümler üzerine farklı üniversitelerden birçok mühendis ile iş biriliği içinde alandaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Dr. Müh. İsmail UZUN
Eğitmen
Becure GmbH ve İNOSENS Bilişim firmalarının kurucu ortağı. Sağlık teknolojileri alanında araştırma-geliştirme projeleri ve ürün yöneticiliği yapmaktadır. Teknolojik rehabilitasyon, eSağlık ve yapay zeka alanlarında çeşitli yayınları ve aktif olarak uluslararası proje koordinasyon görevleri mevcuttur. Sürdürülebilir sağlık, yaşam için duyarlı inovasyon ve ekosistem geliştirmek öncelikli alanlarıdır.
Ökkeş ÇETİNKAYA
Eğitmen
Ökkeş ÇETİNKAYA 2005 yılında Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun olmuş ve ayını bölümde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2008 yılından itibaren Ulusal ve Uluslararası firmalarda Satış ve Pazarlama görevlerini üstlenmiş, birden fazla startup'a danışmanlık vermiştir. 2019 yılından itibaren Becure GmbH'de Satış ve İş Geliştirme Direktörü olarak görevine devam etmektedir.